Дерма ролер или Дерма Стик

Дерма ролер или Дерма Стик- кое е по-добро? Кожата е най-големият орган в човешкото тяло и представлява цели 5% от теглото ни. Нейната роля е да предпазва вътрешните органи от вредите външни влияния, за това тя е изградена от няколко пласта, като епидермисът е изграден от рогов слой или именно слоят, върху който най-видимо си личат всички последици на времето, неправилната грижа и външните влияния. Този слой е изграден от много фина мембрана и козметичните продукти, които се използват върху кожата не проникват до дермата, където всъщност се извършва храненето и обновяването и, защото техните молекули са по-големи. Едва 0,3% от козметиката, която използваме бива усвоявана от кожата, като това прави дори скъпите anti-age кремове неефективни. Субстанции съдържащи по-големи от 200 нанометра частици изобщо не успяват да преминат този рогов слой и остават на повърхността, където нямат никакъв ефект. Това са всички серуми, киселини и масовите кремове на пазара.

tiande_nesvrshenstva_i_stroezh_na_kozhata

Това е и тайната на козметичните салони. Когато посещавате козметично студио винаги забелязвате подобрение в състоянието на кожата си веднага след това, а когато се приберете у дома, дори и да използвате същата козметика не успявате да постигнете този ефект. Тайната е в това да успеете да вкарате в дълбочина козметиката, която използвате и тя да може да стигне до дермата. За щастие с напредване на технологиите всеки има възможност да прави процедурите в уюта на собствения си дом, като не се съобразява с нечий друг график, а само със себе си.

Тайната на мезотерапията:

Тайнствената процедура се нарича мезотерапия. Тя представлява инжекционно въвеждане на козметични продукти на вътре в епидермиса. Извършва се, чрез пенетраця на микро игли, които образуват микро каналчета, които позволяват на частиците на козметичните продукти да стигнат до горните слоеве на дермата, където да подобрят състоянието на кожата като активират производството на еластин и колаген.

transdermal-delivery-system

Моменталният ефект след тази процедура е:

 по-свежа кожа

– по-стегната кожа

– подмладен външен вид

– намаляване на фините линии

– порите са по-малки

Дълготрайният ефект, който дава е:

– подобрява се усвояването на полезни съставки от козметиката

– кожата възстановява производството на колаген и еластин

– порите са свити

– фините линии са заличени

– дълбоките бръчки са намалили размерите си

– белезите и петната по кожата са заличени

Мезотерапията не е нова процедура. Още през 50-те години става много популярна след като е открита от френския дерматолог Мишел Писор, едва преди 5-6 години беше изобретен и уред за домашна употреба, който се нарича дерма ролер. Възходът на микронидълинг процедурите за домашна употреба на спря до тук и от няколко години има усъвършенстван уред, който може да се използва у дома и той се нарича дерма стик.

Всичко, което трябва да знаете за Дерма ролера:

дерма ролер


Дерма ролерът представлява дръжка с въртящ се накрайник, който е покрит със стоманени микро игли, които са с еднаква дължина, която може да варира от 0,1 мм до 4 или 5 мм. Той работи на принципа на търкаляне върху кожата, като натискът се регулира от ръката на човека, който го държи. Той не трябва да е прекалено силен, за да не получи дермата по-сериозна травма. Главата на дерма ролера не се сменя и той е за еднократна употреба.  Производителите на Дерма ролери препоръчват те да се сменят след максимум 5 процедути, тъй като иглите се затъпяват и това води до риск за кожата Ви . A иглите са само с една дължина и не могат да се регулират. В зависимост от размерите си дерма ролера може да се използва както върху лицето, така и върху тялото.


Всичко, което трябва да знаете за Дерма стика:

New Derma Stick комплект
New Derma Stick комплект

Дермапенът или дермастик е автоматично устройство, което е под формата на писалка. В задния му край се намира адаптерът за зареждане, а в предният е апликаторът с 12 микро игли. Дермастик устройството позволява да се регулира дълбочината на проникване на иглите в кожата от 0,25 мм до 2 мм. Като сами може да регулирате това и да използвате един уред в различни зони на лицето в зависимост от проблема, който искате да отстраните. Също така апликаторите са сменят лесно, осигуряват оптимална хигиена и може да избирате между апликатор с 12 микро игли или нано апликатор, с който да нанасяте козметичните си продукти в ежедневеието. Повече за него може да видите тукДермастикът работи самостоятелно, не е необходимо да упражнявате натиск върху кожата, трябва само да го държите без да натискате.

Защо да изберем Дерма стик пред Дерма ролер?

И дермастикът и дерма ролерът са предназначени за домашни микронидълинг процедури. И двата уреда са предназначени за микроперфорация на кожата с цел подобряване на нейната абсорбация, както и стимулиране на естественото производство на колаген. Но между тях има и много разлики:

 1. Начинът, по който иглите проникват в кожата:

– Начинът, по който иглите проникват в кожата e изключително важен, защото от него зависи цялата микронидълинг процедура. Като по-нова технология автоматичният дермастик предлага много повече положителни действия пред дерма ролера. Най-голямата разлика между двата уреда е начинът, по който иглите проникват в кожата. Докато при дермастик уреда те навлизат в кожата под прав ъгъл, то при дерма ролера не е така. Те навлизат в кожата под различен ъгъл. Това води до по-голямо раздразнение на кожата, зачервяване и болка.  Докато процедурата с дерма стика е напълно безболезнена и има минимално зачервяване на кожата веднага след употреба, като то бързо изчезва. Ако имате чувствителна и зачервена кожа използването на дерма ролера може да Ви причини болка и зачервяване, което да не изчезне в продължение на дни. Навлизането в кожата на иглите на дермастика под 90 градиса осигурява идеални микроперфорации, напълно безболезнена процедура, минимално зачервяване и много бързо възстановяване на кожата.  Едно проучване от 2012 година направено в Австралия показва, че 60% от запитаните намират употребата на дермастика за много по-безболезнена. 

dermaroler-vs-dermapen
 1. По-добрата хигиена:

– Дермастикът използва апликатори с 12 микро игли, те се предлагат в индивидуални, стерилни опаковки и не се нуждаят от предварително дезинфекциране. Това прави дермастика напълно безопасен за употреба. Докато дерма ролера е уред за еднократна употреба, който трябва задължително да се дезинфекцира, защото не се предлага в стерилна опаковка. Въртящата глава не се сменя, а е необходимо да закупите нов ролер.

 1. Нови игли всеки път:

– Когато използвате веднъж уред за микронидълинг неговите игли се затъпяват и зацапват, за това е добре да използвате нови игли всеки пътДокато при дермастика това е много лесно и изобщо не е скъпо, то дерма ролера няма сменяеми части. Това означава, че трябва да закупувате нов ролер преди всяка процедура. За да видите ефект от микронидълинга са необходими поне 4-5 процедури. Ако използвате един и същ уред по-тъпите игли ще Ви причиняват болка, защото няма така лесно да пробиват кожата, а също така е много нехигиенично и опасно, защото може да получите кожна инфекция. Апликаторът на дермастика се сменя лесно и бързо. Така всеки път имате остри, безопасни за употреба игли и никакво раздразнение на кожата.

 1. Регулиране на иглите:

–  Дерма ролера се предлага с игли в различни дължини, но ако искате да използвате игли от 0,25 мм до 2 мм, то трябва да си закупите 5 различни дерма ролери, защото иглите им не се регулират.  При дермастика нещата седят по различен начин. Уредът има възможност за лесно регулиране на дълбочината на проникване на иглите. Така с един уред получавате възможност да изпълнявате микронидълинг процедурата с игли с дължина от 0,25 мм до 2 мм. Всичко това само с един единствен уред, без да се налага да сменяте приставки  по време на процедурата. За домашна употреба се препоръча да се използват игли с дължина до 1 мм.

microneedling-dulbochina
 1. Функционалност:

– След като приключите микронидълинг процедурите няма за какво повече да използвате дерма ролера, той не е уред, който да използвате всекидневно в продължение на години. При дермастика обаче нещата не седят по същия начин. Той не е поредният уред, който ще забравите след употреба, защото се предлага и нано апликаторТой представлява специален накрайник, който се използва заедно с ежедневните Ви козметични продукти и е идеално средство за продължаване на терапията на лицето след апликатора с 12 микро игли. Нано апликаторът се използва по същия начин, като апликатора с 12 микро игли. Той напълно безболезнено отваря в кожата над 2 милиона нано каналчета, 1000 пъти по-малки от микро отворите на микро иглите. Нано апликаторът може да се използва всекидневно с козметични кремове и масла, като подобрява абсорбацията на кожата над 10 пъти, като позволява на съставките им да проникнат по-дълбоко в епидермиса и да действат много по-силно.

6. Дълготрайност и цена

Дерма ролерът се използва по препоръка на производителите максимум 3 до 5 пъти. След това иглите се затъпяват и използването му води до риск от зачервяване и неправилно пенетриране на кожата. Дерма Стик е уред за дълготрайна употреба, тъй като накрайникът с игли се сменя, а уредът остава все така нов и годен за използване.  В тази връзка и цената на дерма ролерът е привидно по-ниска, но всъщност е многократно по-висока. Ако един дерма ролер струва между 20 и 50 лв и се сменя на всеки 5 процедури след 6 закупени ролера вие ще сте изплатили своя Дерма Стик. За да го използвате дълги години е необходимо само да сменяте накрайника с игли, който е на стойност 3,50 лв и също може да бъде дезинфекциран и използван неколкократно ако се използва от един и същи човек . Уредът Дерма Стик има две години гаранция и също така може да бъде споделян с други хора, което намалява стойността му. Използвайки различни накрайници с игли реално няколко човека могат да използват Дерма Стик.

Противопоказания за използването на микронидълинг устройства у дома:


Както всяка козметична процедура макар и провеждана у дома има определени процедури, които трябва да се спазват, за да се прави тя ефикасно и да няма нежелани реакции.

 1. Винаги почиствайте добре кожата си преди микронидълинг процедури.
 2. Използвайте уреда правилно- не натискайте и не минавайте на едно и също място повече от препоръчаният брой пъти.
 3. Не забравяйте, че дерма ролерът и апликаторът за дермастика са за еднократна употреба. Многократната употреба може да доведе до травми в кожата, заради затъпените игли и инфекция, заради неправилната дезинфекция или нейната липса.

derma-roller-v-dermapen

Derma Stick не е подходящ при:

 • Бременност и кърмене
 • Наличие на отворени рани по зоните на третиране
 • Всякакъв вид инфекции по кожата, както и Herpes Simplex
 • Използване на Accutane (изотретиноин) в рамките на последните три месеца
 • Лъчелечение към кожата в рамките на последната година
 • Келоиди или хипертрофични белези или лошо зарастване на рани

Как да повишите ефективността на микро иглената терапия?

Collection of skincare spa products. Beauty concept
 • Това може да стане чрез използването на правилна козметика. Най-подходящи при мезотерапията са серумите и маслата с високо съдържание на хиауронова киселина. Тя се съдържа естествено в кожата, но с напредване на времето намалява и кожата губи своята плътност. Идеалната anti-age съставка. Комбинира се още с колаген, който помага за бързата регенерация на кожата. Ако имате проблем със сив тен и кожата Ви изглежда бледа търсете серуми с високо съдържание на витамин С. Идеално средство за набавянето му е студено пресованото шипково масло. То има силни регенериращи свойства и помага за избистряне на тена. В комбинация с дермастик прави чудеса.

Как се нанасят:

 • Веднага след като сте приключили използването на дермастика с апликатор с 12 микро игли може да нанесете от серума, маслото или крема, който сте избрали да използвате. Наблягайте на леките формули и активните съставки. Всеки продукт, който използвате ще бъде с 10 пъти по-ефективен.
 • След като приключите терапията с апликатора с 12 игли може да продължите да използвате дермастика с нано апликатора, с който ежедневно да нанасяте козметичните си продукти за по-добра абсорбация на кожата. Резултатите са видими веднага.

Речник с термини:

мезотерапия микро-иглена терапия, в която се използват микро игли, които правят дупки в кожата, като използват нейните естествени сили за възстановяване. Чрез тази терапия се стимулира производството на колаген, в допълнение се използват серуми и кремове. Има силен anti-age ефект, като сваля до 10 години от лицето.

мезолифт– комбинация от микро-иглена терапия и изключително висока концентрация на хиауронова киселина.

микронидълинг– микро-иглена терапия, която стимулира производството на колаген в кожата. Идеално средство за лекуване на белези, петна и акне. Подобрява абсорбацията на кожата с над 10 пъти.

дерма ролер– предшественикът на дермапена, представлява въртящ се барабан с игли с една и съща дължина, като тяхната дължина не може да се регулира, а главата не може да се сменя.

дерма пен иновативен уред, който извършва пенетрацията на кожата автоматично. Прави равни, еднакви каналчета под прав ъгъл, като не разранява кожата и минимизира възможностите от зачервяване. Кожата връща естествения си вид по-бързо. Има апликатор, който се сменя лесно и бързо, а иглите винаги са нови и стерилни.

Анелия Коларова

Писател и блогър

Свързани публикации:

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Търсене

Популярни публикации

 • All Post
 • Derma stick
 • Uncategorized
 • Белези от акне
 • Блог
 • Бръчки
 • Здраве
 • Козметика
 • Пигментни петна
 • Стрии

Категории

Edit Template

newderma.bg

Добре дошли в нашия сайт, посветен на органичната красота!

Ние сме ентусиасти, обединени около идеята, че красотата трябва да бъде не само външна, но и здравословна и устойчива.