Избор на правилните очила за кръгло лице

Повечето от нас биха се съгласили, че най-трудната част от избора на очила, е откриването на такива, които идеално да допълват формата на лицето.

Ключът към откриването на перфектния вид е в разбирането на характеристиките на формите, които са описани подробно тук, както и това как те кореспондират с чертите. 

Ако и вие имате кръгло лице и търсите точния модел, в тази статия ще се запознаете с формите очила, които биха ви отивали, за да може да вземете информирано решение.

Разбиране на чертите на кръглото лице

Характеризира се с меки линии и почти еднакви размери в ширината и дължината. Поради липсата на ясно изразени черти, повечето хора с подобна лицева структура са с по-детска, младолика визия. Целта при избора на очила е да добавите контраст и визуално издължаване. Затова: 

 • избягвайте кръглите рамки – те ще подчертаят вече наличната форма, вместо да балансират чертите ви;
 • опитайте с квадратни или правоъгълни модели – подобни форми добавят острота и помагат за оптическото издължаване;
 • изберете рамки, които стоят малко по-високо на носа – това визуално „повдига“ очите и придава хармонична структура.

Подборът на диоптрични или слънчеви очила за кръгло лице трябва да бъде извършен със стратегически подход, като се цели оптическо балансиране и издължаване на лицевите черти. Правилният избор може да трансформира не само визията, но и самочувствието на човек.

Какви очила пасват на кръгло лице?

Когато става въпрос за рамки, важно е да се замислите не само за формата, но и за стила и дизайна. Изборът на правилни такава може да преобрази изцяло вашата визия и да добави слой изисканост към образа ви. Какво да търсите?

 1. Дизайн

Търсете рамки с интересни детайли, като украшения или различни текстури. Те добавят фокус към горната част на лицето, като разнообразяват кръглата му еднаквост.

 1. Стилове

За предпочитане са форми, които се разширяват извън лицето. Това визуално балансира ширината му.

 1. Модни съвети

Не забравяйте да вземете предвид текущите тенденции в модата. Понякога най-нестандартното решение е печелившо.

Подборът на идеалните рамки е съществена стъпка към изразяване на индивидуалността и увереността, както и към допълване на личния стил.

Полезни практически съвети

Когато избирате очила, важно е да се възползвате от професионален съвет, но същевременно да експериментирате с различни опции. 

За да постигнете най-добри резултати, преди всичко е важно да измерите лицето си. Трябва да знаете точните му размери, за да може да изберете рамки, които ви пасват.

Намерете своя модел, като тествате различни материали. На пазара днес се предлагат варианти от метал, пластмаса, титан и още много други, като всеки от тях има своите предимства.

Помислете и за цвета и как той би се комбинирал с обичайната ви гама дрехи. Най-практично е да се спрете на цвят, който хармонизира с тена на кожата ви и цвета на очите.

Не забравяйте, че най-важно е изборът ви да допринася за вашата увереност, защото самочувствието винаги е най-красивият аксесоар.

Анелия Коларова

Писател и блогър

Свързани публикации:

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Търсене

Популярни публикации

 • All Post
 • Derma stick
 • Uncategorized
 • Белези от акне
 • Блог
 • Бръчки
 • Здраве
 • Козметика
 • Пигментни петна
 • Стрии

Категории

Edit Template

newderma.bg

Добре дошли в нашия сайт, посветен на органичната красота!

Ние сме ентусиасти, обединени около идеята, че красотата трябва да бъде не само външна, но и здравословна и устойчива.