Кожа без бръчки

Вече стана ясно, че причината за появата на бръчки не са само годините. Разбира се, че с напредването на възрастта проблема нараства, но истината е, че грижата за гладка и стегната кожа трябва да започне много преди да забележим появата на самите бръчки. За състоянието на кожата има значение не само биологичната възраст на човек, но и начина му на живот, нивата на стрес, храната, дори  и вида работа, която практикува.

Що се отнася до хиалуроновата киселина, най- бързия начин за моментално запълване  на бръчките са филърите. Те обаче имат и своите недостатъци и много потребители дори не искат да си помислят за тях. За щастие, има и други начини, които могат да ни помогнат в борбата с този проблем.

Един от тези методи е микро иглената терапия. Чрез нея абсорбацията на кожата се засилва с до 10 пъти, което прави серумите с хиалуронова киселина още по- ефективни. Самата микро иглена терапия, звучи малко стряскащо, но всъщност представлява образуване на микроканалчета с помощта на микро игли, които позволяват на козметичните продукти да се въведат на вътре в епидермиса и да подействат по- добре. За щастие тази процедура вече не се предлага само по салоните за красота, а можем лесно да я правим сами вкъщи с помощта на Derma Stick. Процедурата е безболезнена, дори приятна ,а резултатите са видими още след първите няколко процедури.

Употребата на серум с хуалуронова киселина в съчетание с микро иглена терапия е лесно, бързо и ефективно средство за борба с бръчките. След това, когато сме се справили с проблема, е много важно да продължим ежедневната грижа за качествена хидратация на кожата, за да гарантираме, че бръчките няма да се появят отново.

Успешно възстановяване на кожата

Можем да наречем серумите за лице с хиалуронова киселина новите безкръвни скалпели. Те са създадени и работят специално за корекции и профилактика на различни проблеми на кожата на лицето ти.

Как да разберем кога да използваме серум с хиалуронова киселина?

Ако полагате адекватна грижа за кожата си и се стараете ежедневно да я хидратирате с кремове, използвайки микро иглена терапия или нано терапия, то употребата на серуми с хиалуронова киселина може да започне около 30 годишна възраст. Разбира се това е много индивидуално, както е индивидуално състоянието на кожата на всеки.

Но обикновено тогава започват „дефектите“ на кожата на лицето ни.  А именно увисване, тъмни кръгове около очите, пигментни петна, сухота и появата на първите бръчки. Серумите с хиалуронова киселина ще се справят много по- бързо и по- ефикасно със справянето с тези неприятности. Макар серумите да са с малко по- висока цена в сравнение с кремовете, те ще Ви стигнат за дълъг период от време, тъй като се използва по- малко количество.

Серумите попиват бързо в кожата и не съдържат мазнини за разлика от повечето хидратиращи продукти. Вместо това съдържат допълнителни подхранващи вещества като растителни масла, витамин C, глицерин, екстракти, които защитават лицето от вредното влияние на околната среда и поддържат в норма естествения състав на кожните клетки.

Като основа на дневен или нощен крем, серумът подсилва действието на самия крем и прави ефекта им по-бърз. Серумът има по-малки молекули от тези на крема за лице и затова трябва да се нанася преди него. Това също означава, че може да проникне по-добре и по-дълбоко в кожата ти и по-ефективно да свърши своята магия. Консистенцията обикновено е много лека и лесна за нанасяне, освен това и бързо изсъхва върху лицето. В съчетание с употребата на микро иглена терапия се постига пълно възстановяване на кожата на лицето- изглаждане на бръчки, заличаване на белези, изравняване на тена и постигане на здравословен такъв. Остава само да поддържаме добрия резултат.

Как  да използваме серуми в рутинната  грижа за кожата?

Особено важно е да използваме серума на добре почистено и подсушено лице. Особено, когато ще е в комбинация с микро иглена или нано терапия. В случай, че ще използвате и други продукти, като дневен крем, основа за грим, фон дю тен и пр., то спазвайте правилото аз чистата кожа отново и нанесете най- напред серума, а след това останалите продукти. Внимавайте зоната около очите. Ако нанасяте серума с ръце, то те трябва да бъдат чисти и подсушени. Правете леки потупващи движения по цялото лице, като избягвайте клепачите и зоните точно под очите.Нанася се с леко масажиращи движения, отдолу-нагоре или с малки кръгове от брадичката към очите, от устата до носа, като се набляга по линиите на смеха и върху челото.

Когато купувате серум с хиалуронова киселина е добре да обърнете внимание на етикета! Постарайте се да изберете клинично тестван продукт, чиито съставки са ясно отбелязани. Колкото по- високи са концентрациите на активните съставки ( хиалуронова киселина), толкова по- добре. Ако се притеснявате от предозиране с активната съставка, или пък при употребата на самия серум забележите, че Ви идва „силен“, то не се притеснявайте, защото спокойно може да смесите серума с друг продукт, като естествено масло, крем за лице или друго. Така ще разредите концентрацията и отново ще се възползвате от ефекта.

Хидратация, хидратация и пак хидратация!

Хидратацията е постоянен поток влага от дермата към епидермиса. Добре хидратираната кожа съдържа поне 13% влага в горните си епидермални слоеве. С напредването на възрастта този процент намалява до 10%, а при възрастните достига до 7%. Роговият слой на дехидратираната кожа се свива, става набразден и набръчкан, а видимите признаци на остаряване се увеличават – изсушаване, загрубяване, поява на бръчки. Хидратиращата козметика спасява кожата от преждевременно стареене. Ето защо, ако се чудите и имате съмнения за вида на Вашата кожа и от какво точно се нуждае тя, то винаги може да заложите на хидратацията! Особено сега, когато студеното време е оставило своите следи по кожата ни, а летните месеци тепърва предстоят и те също крият своите неблагоприятни ефекти, най- доброто, което можем да направим за лицето си е да го хидратираме. През лятото, употребата на козметика с хиалуронова киселина е препоръчително да става по два пъти на ден- сутрин преди излизане и вечер, преди сън. Нощта е най-подходящото време за овлажняване на кожата, тъй като точно тогава тя губи най-много вода, колкото и да е изненадващо.

През зимните месеци, хидратацията на кожата е важна, защото има превантивна роля срещу влиянията на студа и лошото време.

Анелия Коларова

Писател и блогър

Свързани публикации:

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Търсене

Популярни публикации

  • All Post
  • Derma stick
  • Uncategorized
  • Белези от акне
  • Блог
  • Бръчки
  • Здраве
  • Козметика
  • Пигментни петна
  • Стрии

Категории

Edit Template

newderma.bg

Добре дошли в нашия сайт, посветен на органичната красота!

Ние сме ентусиасти, обединени около идеята, че красотата трябва да бъде не само външна, но и здравословна и устойчива.