Моят експеримент с дерма стик

Моят експеримент с Дерма Стик: процедура 1

Здравейте!

Вече съм събрала достатъчно информация и започвам с първата процедура с Дерма Стик.

Какви са стъпките?

Измих лицето си и го подсуших. Препоръчва се лицето да се почисти със спирт, обикновен от аптеката, за да се минимизира рискът от възпаления.

Ето какво представлява уредът:

ured

Ето и снимка на стерилния накрайник с 12 микро игли:

New Derma Stick апликатор стерилен
New Derma Stick апликатор стерилен

Именно тези игли навлизат в кожата и предизвикват микро травми, които карат кожата да произвежда колаген и еластин. Сложих накрайника и завъртях докато щракне. Настроих дълбочината на третиране от въртящия се бутон. Започнах с 0,25 мм като за първи път, за да видя как ще реагира кожата ми и за да свикна самата аз да боравя с уреда.

Щом натиснах бутона за старт уредът започва да „вибрира“ – има 5 степени на бързина вибрация и в зависимост от степента бутонът се оцветява в различен цвят. Уредът директно се включва в мрежата с адаптер.

Натиснах и стартирах с първата, най-ниска степен. Започнах да прокарвам уредът по бузите на лицето си в три посоки- хоризонтално, вертикално и по диагонал. Не натисках, а само го допирах до кожата. Усещането е като леко драскане, но болката е съвсем поносима като при кола маска например. След първото минаване на бузата не усещах почти нищо в другите две посоки. Започнах с бузите и скулите, защото са ми най-проблемната зона. Познато, нали?

Тук имам всички екстри- разширени пори, белези от акне, петна…

Точно затова избрах да следя прогреса със близка снимка на лявата си страна (буза + скула), което най-добре ще покаже има ли въобще ефект този уред.

Продължих с чело, брадичка и леко по носа.

Веднага след

Ето снимка непосредствено след процедурата:

img_20180121_115205

Цялата процедура ми отне около 10-15 минути заедно с подготовката. Сега лицето ми е леко червено и го усещам леко парещо като след слънчево изгаряне. Слагам си хидратираща шийт маска, която да успокои кожата, тя има и леко охлаждащ ефект и се чувствам добре. Това усещане при мен продължи около 2 часа. След това зачервяването започна да преминава, а парещото усещане изчезна. Зачервяването изчезна напълно след 24 часа. За това а е добре процедурата да се прави вечер преди лягане- на сутринта последици почти няма и спокойно излязох навън. Ако се наложи да имам по-официална среща можех да си сложа грим, но в случая нямах ангажименти, които да налагат да прикривам лекото зачервяване.

След маската си сложих серум с Хиалуронова киселина- след процедурата кожата ще поеме цели 87% от продукта, вместо стандартните 4%. Така кожата ще се хидратира максимално. Преди лягане пак нанесох серум. Лицето не трябва да се мие 8 часа след процедурата. Измих се чак на сутринта.

След 1 ден

Снимах се на следващия ден, за да сравня ефекта:

img_20180121_112855
img_20180121_112911

Продължавам с режима си: измивам с гел за лице сутрин и вечер, нанасям серум с Хиалуронова киселина, Ниацинамид и винаги слънцезащитен крем преди излизане.

Тази първа процедура беше за загрявка само с 0,25 мм и очакванията ми не бяха големи, но няколко дни след това се снимах отново и да сравня с изходната снимка, за да проследя ефекта:

predi-sled-procedura 1

Казват, че 0,5 мм е дълбочината, която се използва най-често и активира кожата по-оптимално от 0,25 мм, за това следващият път ще е с 0,5 мм. 

След употреба:

Научих, че стериалният накрайник може да се дезинфекцира със спирт и да се използва още 3-4-5 пъти ако се използва от един и същи човек. Поставих го в чашка със спирт 90% от аптеката и го оставих така 5 минути. Скед това го оставих да изсъхме и го прибрах. Преди следващата употреба пак ще повторя тази дезинфекция, за да съм сигурна, че е напълно чист.

И още нещо: честотата

Не бива да се прекалява с процедурата: колагеногенезата има цикъл, който ако бъде прекъснат цялата дейност е напразна. Ето защо е добре да изчакаме 10 – 14 дни между процедурите с по-малка дълбочина (0,25 мм или 0,5 мм) и 4  до 6 седмици при големите дълбочини (0,75 мм до 1 мм). 

Това е засега от мен: очаквайте ме след 2 седмици за втора процедура този път с 0,5 м

При вас как беше първата процедура?

Анелия Коларова

Писател и блогър

Свързани публикации:

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Търсене

Популярни публикации

  • All Post
  • Derma stick
  • Uncategorized
  • Белези от акне
  • Блог
  • Бръчки
  • Здраве
  • Козметика
  • Пигментни петна
  • Стрии

Категории

Edit Template

newderma.bg

Добре дошли в нашия сайт, посветен на органичната красота!

Ние сме ентусиасти, обединени около идеята, че красотата трябва да бъде не само външна, но и здравословна и устойчива.