Премахване на бръчки

Какво трябва да знаем за премахването на бръчките

Оборотът на козметичната индустрия се равнява на милиарди изхарчени всяка година в търсене на продукти, които да запазят младежкия вид. Кремове, серуми, есенции, с колаген, с хиалуронова киселина, с Q10 и с какво ли още не, само за да запазим кожата гладка и без бръчки или да премахнем вече образувалите се бръчки.

 

Факт е обаче, че стареенето е естествен процес. Като частите на всяка машина, така и човешкия организъм се износва. Появата на бръчки до голяма степен е просто въпрос на генетика, но има едно голямо НО.

Премахване на бръчки

 

Макар и че няма как да върнем времето назад и отново да сме с кожа като на 20-годишни, има начини да забавим процеса на стареене. Казват, че човек остарява тогава, когато спре да прави нови неща. С кожата нещата са подобни, за да я запазим млада възможно най-дълго време има няколко основни неща, които трябва да станат част от нашето ежедневие. Защото борбата с бръчките не е еднократна битка, а продължителна война, която трябва да водим от най-ранна възраст.

 

Какво всъщност са бръчките?

С течение на времето съставките, които поддържат кожата гладка започват да намаляват и по нея започват да се образуват линии. Тези съставки са колаген, еластин и хиауронова киселина. По кожата се образуват два вида фини линии, това са мимическите бръчки и тези, които се появяват в следствие на стареене на кожата. Те се появяват след 25-тата година докато мимическите могат да се появят и преди това.

 

Мимическите бръчки също се делят на няколко вида. Бръчките, които се оформят между веждите вертикално се наричат „линии на гнева“. Те се появяват с течение на времето, когато се мръщим и гневим. Бръчките на челото се получават, когато повдигаме вежди. За съжаление са едни от първите, които се появяват на лицето и с течение на времето стават все по-дълбоки. „Пачи крак“ и „линиите на смеха“ са бръчки, които се образуват при вечно засмените хора. Те се намират в области на лицето, където кожата е най-тънка, като зоната около устните и тази около очите.

 

Има няколко изненадващи причини, които могат да ни състарят преждевременно, без дори да подозираме, че влияят на кожата ни по някакъв начин. Те са различни, от масово познатите като тютюнопушенето, недоспиването и лошото хранене.

 

Причини за образуване на бръчките:

Причини за образуване на бръчките

 

Причина 1:

– канадски учени са доказали, че заседналият начин на живот състарява. Още повече, че в днешно време от все по-ранна възраст физическата активност непрекъснато намалява. Изследването, което са направили показва, че физически упражнения на открито по 30 мин. на ден могат да подмладят визуално човек с около 10 години.

 

Причина 2:

– втората изненадваща причина за поява на бръчки е свързана с прекомерната  консумация на месо, млечни продукти, алкохол и захар. От Американския Дерматологичен Институт припомнят, че ефикасен метод против стареенето е консумацията на повече свежи плодове и зеленчуци и храни, които не са преминали термична обработка.

 

Причина 3:

липсата на слънцезащита е един от основните причинители не само на бръчки, но и на рак на кожата. Масово хората подценяват слънчевата радиация и не използват слънцезащитни продукти. Те трябва да се използват целогодишно, а не само през лятото, като винаги да се залага на най-високия фактор 50+. Слънцезащитни продукти трябва да се използва и когато се возите в автомобил, защото стъклата не спират А-лъчите, въпреки че имат UV-филтър.

 

Причина 4:

избягвайте да пиете със сламка, да пушите и да не носите слънчеви очила. На пръв поглед дейности, които не биха имали влияние върху кожата, но при използването на сламката и специфичният начин, по който се държи цигарата в устата, води до поява на бръчки около устните. При неносенето на слънчеви очила е същото, от една страна нищо не предпазва очите, а от друга присвиването на лицето, за да не му блести води до появата на фини линии около очите, защото кожата е много по-тънка.

 

Причина 5:

– ако спите по корем или притискате лицето си по някакви странни начини докато спите може вместо да „спите за красота“ да си причините бръчки. Най-добрият начин за сън е по гръб. Друг трик, който може да пробвате, ако спането по гръб е невъзможно за вас е да смените калъфката на възглавницата със сатенена.

 

Причина 6:

– всякакви страни изтегляния, мачкания и притискания на кожата по време на гримиране или почистване на грим са напълно ненужни. Не е нужно да травмирате кожата си, докато полагате грижи за нея. Бъдете внимателни и нежни, ако търкате прекалено силно, когато почиствате лицето си може само да си докарате възпаление.

 

Причина 7:

– крайностите никога не са добри, във всяко едно отношение. Това се отнася и за грижите за кожата. Изборът на правилни козметични продукти е много важен, както и това да не се прекалява с миенето на лицето. Може да звучи странно, особено, ако имате суха кожа, но много чест случай при жени с мазна кожа е това, че тяхната кожа не е мазна, а дехидратирана. Може да познаете тази кожа по това, че едновременно я чувствате опъната, тя се бели, но въпреки това е много, много мазна. Това е показателно за това, че трябва напълно да промените начина на грижа, както и продуктите, които използвате.

 

Как да се справим с бръчките в домашни условия?

 

– За щастие на българския пазар вече има ефективно средство за борбата с бръчките в домашни условия, а именно New Derma Stick. За да се  заличат бръчките са необходими липсващите елементи- колаген и еластин, чието производство се стимулира по съвсем естествен начин с Derma Stick. Derma Stick със своя накрайник с 12 микро игли стимулира естествената регенерация на кожата, която след лекото убождане с уреда започва активно замяната на старите клетки с нови и съответно на старата кожа с бръчки с нова, без бръчки.

 

 

Ето кратко видео за това как действа Derma Stick:

 

 

За да може да имате бързи и видими резултати от козметиката против бръчки, която използвате, тя трябва да може да достигне до дермата на кожата. Масово на пазарa има ефективни козметични препарати с високи съдържания на колаген, еластин и хиауронова киселина, които обаче остават напълно безполезни, заради факта, че кожата усвоява само около 0,3% от съставките на козметичния продукт. Тук на помощ идва Derma Stick със своя нано накрайник, който позволява ефективността на козметиката, която използвате да се подобри над 10 пъти, тъй като увеличава усвояването на продукта от кожата с над 10 пъти.

 

New Derma Stick извършва микроперфорации на кожата, като тайната му е, че използва естествените свойства на епидермиса да се възстановява сам. Така не само стимулирате кожата сама да се справи с бръчките, но я подпомагате допълнително с козметиката, която използвате. Тази комбинация позволява да видите резултатите много по-бързо.

 

Снимка преди-след на ефективно премахнати бръчки с Уреда Derma Stick:

before-after5

Коментари

коментари