Премахване на разширени пори

Защо се появяват разширените пори и как да ги премахнем?

Всяка кожа има пори, но защо при едни те се превръщат в сериозен проблем, а при други не? Според дерматолозите основната причина за появата на разширените пори е излишното омазняване на кожата, неправилната грижа и всичко, което следва от тези две неща. Също така причини могат да бъдат и семейна предразположеност, ако майка Ви е имала проблем с кожата, то вероятността и Вие да имате е по-голяма. Както и нездравословен начин на живот- стрес, замърсяване и лоша храна. Една от основните причини на лошата кожа като цяло е именно начина на живот. Малко хора осъзнават колко много влияе на кожата начинът им на хранене и lifestyle-ът като цяло. От това дали си подпирате главата с ръка по време на работа, до това на каква калъфка за възглавница спите вечер може да повлияе много сериозно на това как изглежда кожата на лицето.

 

Премахване на разширени пори

 

Разширените пори са само част от симптомите на това, че не се грижим правилно за кожата си. Прекомерното производство на себум, дехидратацията, сивкавия тен, отпуснатата кожа, пигментните петна са другите признаци, че трябва да и обърнете по-специално внимание.

 

Ако не се вземат мерки за справяне с разширените пори те ще стават все по-дълбоки. Това е така, защото в тях попадат замърсявания, които се смесват с потта и себума и са една от основните причини за появата на пъпки. След това се получава възпаление, кожата става податлива на бактерии и от обикновено замърсяване може да се стигне до бактериална инфекция, която се лекува бавно и трудно и се изискват лекарства, както и множество посещения при дерматолог. Ето защо разширените пори не са само козметичен дефект.

 

Основната характеристика на кожата с разширени пори е:

– мазна кожа

– използване на неправилни продукти

– липса на грижа за кожата

– нездравословен начина на живот

– външни фактори- замърсяване и слънце

– наследственост

– хормонален дисбаланс

 

Какво представляват порите?

Порите представляват канали за извеждане на естествените мазнини на повърхността на кожата. Те сами по себе си представляват разположени на повърхността на кожата фоликулни отверстия, състоящи се от косми и потни жлези. В порите винаги има косми, т.е. там, където има косъм, има и пора. Космите и себума излизат на повърхността на кожата чрез порите.

Как да скрием разширените пори?

Основното при козметиката за прикриване на разширените пори е визуалното им замаскиране. Няма козметичен продукт, който да премахне порите. Те се прикриват най-често с продукти с високо съдържание на силикон, който попада в тях изравнява текстурата на кожата, но всъщност има обратен ефект, защото се получава така, че силиконът, който е прикрил порите се смесва с мръсотията и себума и става като тапа. Тази тапа с течение на деня разширява порите все повече и повече, а вечерта, ако измиете лицето си с неподходящи продукти, изобщо няма да го почистите, защото не всички измиващи средства могат да премахнат силикона от кожата. Крайният резултат е, че порите ще стават все по-големи и по-големи, а тяхното заличаване накрая ще стане невъзможно и единственият начин да ги премахнете ще са различни скъпо струващи козметични процедури.

 

Как може да се справим с разширените пори?

Има няколко различни начина, по които може да се справим с разширените пори. Първият е да третираме кожата с някакъв вид киселина. Киселините действат ефикасно при разширените пори, но с тях може да борави само специалист и ефектът им е временен. Обикновено кожата изглежда чудесно до 1-2 месеца след процедурата, при което ако не се повтори ефектът изчезва напълно и кожата изглежда по същия начин. За това е добре да заложите на уред, който може да използвате в уюта на собствения си дом.

 

 

Derma Stick е революционен уред за обновяване на кожата. Разработването му е провокирано от най-новите изследвания в областта на дерматологията, които доказват, че множеството убождания на кожата с микро игли провокират естествена регенерация на кожата чрез производство на колаген. Този процес води до възстановяване на кожата и справяне с най-честите проблеми: белези от акне, белези от операции, бръчки, разширени пори, пигментни петна, стрии. 12-те микро игли на Derma Stick-a създават хиляди микроканали. Това стимулира задействането на естествения защитен механизъм на организма и неговото самовъзстановяване. Най-просто казано – организмът смята, че е наранен и започва да се лекува, произвеждайки нови кожни клетки, колаген и еластин. Това е един естествен начин на подмладяване, който в сравнение с другите методи е наистина безопасен. Много подходящ е за използване в домашни условия и защото подпомага по-дълбокото проникване на козметиката за лична употреба с 10 пъти чрез специалния нано накрайник. Тя обикновено остава на повърхността на епидермиса, а много от съставките като витамини и хиауроновата киселина, например, не могат да проникнат през нея и да започват да действат. По-добрата абсорбация на продукти пък позволява серумите за свиване на пори да проникнат в кожата и да не позволят повторната им поява.

 

Най-доброто, което може да направим, за да се преборим с разширените пори е да се научим да се грижим правилно за кожата у дома.

 

premahvane-na-razshireni-pori

Съвети за грижи за кожата с разширени пори

Съвет 1:

никога не си лягайте вечер без да си почистите лицето. Дори и да не използвате грим кожата се замърсява от градския въздух, прах, отделения себум и почистването и преди лягане е задължително.

 

Съвет 2:

използвайте правилните козметични продукти. Ако не познавате добре типа си кожа може да използвате напълно погрешен тип продукт, което да има обратен ефект и да вреди на кожата Ви, вместо да я подобрява.

 

Съвет 3:

заложете на качествен козметичен уред, който да има много ползи за кожата, да е лесен за употреба и да може да го използвате у дома.

 

Ето кратко видео за това как действа Derma Stick:

 

 

Коментари

коментари