Премахване на стрии

Премахването на стрии е процес, който изисква много търпение и постоянство. С една от най-новите технологии Derma Stick, осъществяваща микро иглената терапия за премахване на стрии този процес е изключително улеснен, ускорен и при това може да се осъществява и в домашни условия.

Как действа Дерма Стик?

Стриите са разкъсвания с кръвоизливи  в дермата на кожата. Те са сигнал, че по един или друг начин кожата страда.  А ние не бива да забравяме, че тя е най-големият орган в човешкото тяло и представлява цели 5% от теглото ни. Нейната роля е да предпазва вътрешните органи от вредните външни влияния, за това тя е изградена от няколко пласта, като епидермисът е изграден от рогов слой или именно слоят, върху който най-видимо си личат всички последици на времето, неправилната грижа и външните влияния. Този слой е изграден от много фина мембрана и козметичните продукти, които се използват върху кожата не проникват до дермата, където всъщност се извършва храненето и обновяването и, защото техните молекули са по-големи. 

Едва 0,3% от козметиката, която използваме бива усвоявана от кожата, като това прави дори скъпите anti-age кремове неефективни. Субстанции съдържащи по-големи от 200 нанометра частици изобщо не успяват да преминат този рогов слой и остават на повърхността, където нямат никакъв ефект. Това са всички серуми, киселини и масовите кремове на пазара. Това е и тайната на козметичните салони. Когато посещавате козметично студио винаги забелязвате подобрение в състоянието на кожата си веднага след това, а когато се приберете у дома, дори и да използвате същата козметика не успявате да постигнете този ефект. Тайната е в това да успеете да вкарате в дълбочина козметиката, която използвате и тя да може да стигне до дермата. За щастие с напредване на технологиите всеки има възможност да прави процедурите в уюта на собствения си дом, като не се съобразява с нечий друг график, а само със себе си.

dermapen

микро иглена терапия за премахване на стрии

Дермастика е създаден благодарение на развитието  на мезотерапията. Тя представлява инжекционно въвеждане на козметични продукти на вътре в епидермиса. Извършва се, чрез пенетраця на микро игли, които образуват микро каналчета, които позволяват на частиците на козметичните продукти да стигнат до горните слоеве на дермата, където да подобрят състоянието на кожата като активират производството на еластин и колаген. По този начин кожата със стриите или т.н. разкъсвания в дермата става

–по-свежа

– по-стегната

– подмладена

– стриите не просто избледняват, но започват да се изравняват с тенът и по-този начин стават невидими.

Особено важно е, че се подобрява усвояването на полезни съставки от козметиката против стрии. По този начин кожата по-бързо възстановява производството на колаген и еластин. И финните линии наречени стрии започват да се изглаждат.

transdermal-delivery-system

Мезотерапията не е нова процедура. Още през 50-те години става много популярна след като е открита от френския дерматолог Мишел Писор, едва преди 5-6 години беше изобретен и уред за домашна употреба, който се нарича дермаролер. Възходът на микронидълинг процедурите за домашна употреба не спря до тук и от няколко години има усъвършенстван уред, който може да се използва у дома и той се нарича дерма стик.

Анелия Коларова

Писател и блогър

Свързани публикации:

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Търсене

Популярни публикации

  • All Post
  • Derma stick
  • Uncategorized
  • Белези от акне
  • Блог
  • Бръчки
  • Здраве
  • Козметика
  • Пигментни петна
  • Стрии

Категории

Edit Template

newderma.bg

Добре дошли в нашия сайт, посветен на органичната красота!

Ние сме ентусиасти, обединени около идеята, че красотата трябва да бъде не само външна, но и здравословна и устойчива.